Home/Outsourcing/Uitbesteden softwareontwikkeling

Uitbesteden van softwareontwikkeling:

wat is belangrijk?

De softwarewereld is is booming en de vraag naar web- en mobiele applicaties
groeit snel. Speciaal voor state-of-the-art concepten zoals Microservices,
Serverless en Cloud Native. Evenals het domein van DevOps substantieel
toeneemt. De West-Europese markt van gekwalificeerde software specialisten
staat stevig onder druk. ‘Nee’ verkopen aan bestaande en potentiële klanten
ligt op de loer. Je hebt een partner nodig die je minder kwetsbaar maakt.

Software development outsourcing biedt veel voordelen voor jouw bedrijf

De ontwikkeling van je handel gaat vaak met ups en downs. Hetzelfde is aan de hand met de hiervoor benodigde softwareontwikkeling. Het is vaak hollen of stilstaan. In het ene geval heb je een serieus capaciteitsgebrek, terwijl je in het andere geval je softwareontwikkelaars relatief ontspannen zijn. Mensen teveel, mensen te weinig. Dit creeert niet alleen een budgettair problem, maar ook kwalitatief heb je niet altijd precies de mensen die je op dat moment nodig hebt. En mensen inhuren via detachering is peperduur. Is outsourcing van softwareontwikkeling dan een reële optie?

+ -

Software projecten uitbesteden aan een professioneel outsourcing bedrijf?

Het uitbesteden van softwareontwikkeling aan een ‘ander’ bedrijf is niet eenvoudig. Zeker niet in het begin. Er zal veel gedaan moeten worden om outsourcing succesvol te maken. Voor af en toe een projectje kun je het beter niet doen. De voordelen zijn pas maximaal als er een langdurige samenwerking is. Dan ontstaat er ook een aanmerkelijke besparing in kosten en vaak ook aanmerkelijke verbetering van kwaliteit. Zowel qua aanpak, methodologie als tools.

+ -

Is alles uitbesteden niet een brug te ver?

Dat kan best zo zijn. Er zijn nu eenmaal projecten waarbij u de voorkeur heeft om die in huis te houden. Wij adviseren dan ook om eerst een traject te starten waarin we goed in de gaten houden op welke manier u nu werkt, de opstelling tussen uw business en IT en uw specifieke wensen. Vervolgens kiezen we gezamenlijk de best passende projecten en teams uit om optimaal te presteren. Deze analyse over match van projecten en teams blijven we voortdurend doen.

+ -

Software outsourcing via Agile zorgt voor maatwerk in optima forma

Agile biedt hierbij vaak een vooruitgang in sprongen… Op basis van kleine iteraties krijgt u iedere dag inzicht in de resultaten van de softwareontwikkeling. Met de mogelijkheid om steeds weer bij te sturen zonder dat er weken van werk over moet worden gedaan. Door het gebruik van Agile en de voortdurende betrokkenheid van deelnemers ontwikkelt de software zich snel aan de behoeften van uw organisatie. Je mist niets en brengt het maatwerk in optima forma!

+ -

Integratie van softwareontwikkelaars van uw outsource partner is een andere optie

Voor andere projecten met een meer ‘klassiek’ ontwerp, kunt u ook outsourcingpersoneel integreren. In dit geval zullen onze specialisten uw bedrijf vaak op locatie bezoeken voor een paar dagen of weken en daarna teruggaan naar St. Petersburg om de software te ontwikkelen zoals ontworpen. Maar er zal ook dagelijkse of wekelijkse communicatie zijn om de voortgang van het project regelmatig te bespreken.

Software development outsourcing: zo doe je dat succesvol!

Outsourcing opent regelmatig de deuren voor innovatieve oplossingen en levert niet zelden operationele besparingen op. Software development outsourcing is steeds vaker het startpunt van een langdurige relatie met een IT-partner die het pad effent naar continue bedrijfsinnovatie.

Wilt u meer weten?

Hoe houd je de groeiende vraag naar software bij?
Wat zijn de voordelen van IT outsourcing!
Wat is belangrijk als je wil weten hoe je kosten bespaart met outsourcing bij ons?