Home/Outsourcing/Outsourcing kosten

Outsourcing kosten: Rendement door besparing

Outsourcing kan substantiële kostenbesparingen bereiken in de totale
IT-kosten. Deze kosten kunnen zelfs het overgrote deel vormen van de
algehele bedrijfskosten van IT-bedrijven. Of, bij andere bedrijven waar de
IT-afdeling slechts de core-business ondersteunt, niet de primaire kosten
structuur maar vaak wel een grote en moeilijk te beheersen kostenpost.
Ofschoon de wens groot is om IT-kosten te reduceren, is het vaak moeilijk
om daar gericht en effectief in te snijden. Waar kan het en waar kan het
niet (meer)?

Het extern laten ontwikkelen van software kan een forse kostenbesparing opleveren

Zeker als je een langdurige samenwerking en partnerschap aan gaat. Dan pas leren jouw team en de provider elkaar goed kennen, beginnen ze elkaars ‘taal’ te spreken en ontwikkelen ze dit zelfs gezamenlijk. In dat geval worden de outsourcing kosten, en ook de totale kosten nóg een heel stuk minder. En wordt outsourcing een continue tool voor kostenreductie.

+ -

Waar moet ik aan denken bij verlaging van software outsourcing kosten?

Bij outsourcing worden de werkzaamheden grotendeels buiten Nederland gedaan. Dat scheelt een slok op een borrel. De uurtarieven bij E-ngineers variëren van ca. € 20 voor een junior developer tot € 46 voor een senior projectmanager. Het verschil met het inhuren van Nederlandse specialisten is dan al snel meer dan 50%. In het begin van een partnerschap zijn de kosten verhoudingsgewijs wat hoger (meer overleg, vaker elkaar bezoeken). Maar na 4 tot 6 maanden is de 50% besparing dagelijkse kost.

+ -

E-ngineers levert de gewenste kwaliteit in aanvulling op lagere outsourcing kosten

Zoals hiervoor al aangegeven kan de besparing van de kosten voor softwareontwikkeling aanzienlijk zijn. Maar alleen besparing en dan een matige kwaliteit software? Nou nee hoor ik u denken, dat levert dan per saldo niets op. Naast lagere kosten zal de kwaliteit minimaal datgene moeten zijn wat u gewend bent en indien mogelijk zelfs meer. Dan gaat niet alleen de prijs van uw softwareontwikkeling omlaag, maar ook de kwaliteit omhoog!

+ -

Outsourcing kosten: rendement door besparing

Uiteindelijk bespaar je met outsourcing van softwareontwikkeling meer dan 50% van je lokale kosten bij een bedrijf als E-ngineers. Met software van een dusdanige kwaliteit dat je daarvoor aan je klanten de prijs kunt vragen die je gewend was als je hem met Nederlandse (dure) inhuurkrachten had ontwikkeld.

Maar reken jezelf niet te rijk. Om écht geld te verdienen bij uitbesteding van softwareontwikkeling moet je je niet beperken tot af en toe één project. In de beginfase zal je daarbij zelf (en wij ook) meer tijd moeten besteden. Tijd die vooral gebruikt wordt om de samenwerking en het contact tussen jouw en onze mensen te finetunen. Maar met de effectiviteit die je daarmee bereikt is een kostenvermindering van 50% zeer reëel.

Software development outsourcing: zo doe je dat succesvol?

Outsourcing opent vaak de deuren voor innovatieve oplossingen en levert operationele besparingen op. Software development outsourcing is steeds vaker het startpunt van een langdurige relatie met een IT-partner die het pad effent naar continue bedrijfsinnovatie.

Wilt u meer weten?

Hoe houd je de groeiende vraag naar software bij?
Wat is belangrijk als je softwareontwikkeling wil outsourcen?
Wat zijn de voordelen van IT outsourcing!