Home/Outsourcing

Is outsourcing en uitbesteden een oplossing
voor het tekort aan developers?

De financiële crisis is nog maar net bezworen of er dient zich alweer
een nieuwe crisis aan. Het is steeds moeilijker om voldoende deskundige
en betaalbare softwareontwikkelaars (of IT-specialisten) te vinden die aan
de toenemende vraag naar softwareontwikkeling voldoen. Maar wat dan?
Klanten wegsturen of opdrachten weigeren is ook geen optie.

Een deel van je softwareontwikkeling uitbesteden aan
een outsourcing bedrijf?

O ja, outsourcen, horen wij je denken. En je hebt gelijk. Begin deze eeuw bereikte deze vorm van zakendoen een hoogtepunt en het beviel slecht. Veel development providers uit verre landen waren cultureel zo verschillend dat de samenwerking niet van de grond kwam. Wij verstonden ze niet en zij ons maar half. En het tijdsverschil was veel te groot. Maar we zijn nu vijftien jaar verder en er is veel veranderd en geleerd. Het uitbesteden van softwareontwikkeling is nu een reële optie!

+ -

Outsourcen werkt goed als het cultuur- en tijdverschil zo klein
mogelijk is

Outsourcing (of in dit geval nearsourcing) blijkt het best te werken met hoogwaardige outsourcing providers en specialisten uit landen die dichter bij huis zijn en qua cultuur nauwelijks verschillen met de Nederlandse. De software-ontwikkelaars van E-ngineers spreken prima Engels en zijn modern, super professioneel en universitair opgeleid.

Ons team in St. Petersburg werkt, ondersteund door Nederlandse collega’s, aan projecten en is gespecialiseerd in de modernste en meest recente programmeertalen. Het uitstekende niveau van universitair onderwijs in St. Petersburg zorgt ervoor dat E-ngineers toegang heeft tot de beste IT-specialisten. Ons Nederlandse team helpt om de communicatie te ondersteunen en te stroomlijnen. E-ngineers is een vertrouwde partner voor toonaagevende en opkomende bedrijven!

+ -

Zie je outsourcing provider als een volwaardige sparringpartner

Outsourcing kan de oplossing voor jouw probleem zijn. Wanneer je een partnership aangaat met een outsourcing provider die jou de komende jaren voorziet van state-of-the-art-software, dan maak jij het verschil. Niet alleen in jouw bedrijf, maar ook richting je klanten. E-ngineers is daarvoor een vertrouwde partner.

Gebruik ons als volwaardige sparringpartner. Dan kom je als bedrijf verder. En als ik een tip mag geven: houd het niet bij één project, maar besteed een flink deel van je development uit voor de komende 3 tot 10 jaar. Daarmee krijg je een win-win situatie en ga jij groeien. Want als jouw concurrenten niet kunnen leveren wat hun klanten zoeken, en jij wel, dan… Begrijp je?

Het vinden van IT-professionals wordt steeds moeilijker

Het tekort aan IT-professionals is natuurlijk goed nieuws voor hoogopgeleide en getalenteerde IT-mensen. Er zijn uitstekende kansen voor geweldige banen en het onderhandelen over hun financiële posities. Voor IT-bedrijven betekent de schaarste aan IT-professionals echter dat ze veel meer moeite moeten doen om de juiste specialisten aan te trekken. Je vist allen samen in een relatief kleine vijver. Dit betekent dat je iets extra's moet aanbieden om mensen voor jouw bedrijf te laten kiezen.

Hoe kun je software development outsourcing in de praktijk succesvol tackelen?

Outsourcing opent vaak de deuren voor innovatieve oplossingen en levert operationele besparingen op. Software development outsourcing is steeds vaker het startpunt van een langdurige relatie met een IT-partner die het pad effent naar continue bedrijfsinnovatie.

Wilt u meer weten?

Wat is belangrijk als je softwareontwikkeling wil outsourcen?
Wat zijn de voordelen van IT outsourcing!
Wat is belangrijk als je wil weten hoe je kosten bespaart met outsourcing bij ons?